MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dla tych, którzy nie tolerują glutenu doskonałą opcją jest...
fot. pixabay.com/Couleur/zdjęcie ilustracyjne

Drogi chleb? Taniej na razie nie będzie. Nie czekaj, zacznij piec go sam! Oto proste domowe sposoby na chrupiące pieczywo

Chleb bezglutenowy

Dla tych, którzy nie tolerują glutenu doskonałą opcją jest chleb bezglutenowy. Przy jego użyciu kluczowy jest rodzaj mąki. 500 g mąki bezglutenowej należy połączyć z 25 g świeżych drożdży, dwoma szklankami ciepłej wody, łyżeczką soli, łyżeczką cukru oraz wybranymi nasionami. Wiele osób wybiera słonecznik, siemię lniane oraz sezam. Gotową mieszankę należy odstawić na pół godziny żeby wyrosła. Potem znów wymieszać i uformowany w blaszce bochenek jeszcze raz odstawić na kilkanaście minut. Piec godzinę w temperaturze ok. 235 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Noc Muzeów w Radomiu. Wyjątkowy spektakl "Trzy oblicza Salvadora Dali" w Rynku [FOTO]

Noc Muzeów w Radomiu. Wyjątkowy spektakl "Trzy oblicza Salvadora Dali" w Rynku [FOTO]

Noc Muzeów w Muzeum imienia Orła Białego w Skarżysku. Wiele atrakcji! (ZDJĘCIA)

Noc Muzeów w Muzeum imienia Orła Białego w Skarżysku. Wiele atrakcji! (ZDJĘCIA)

Polecamy

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

Noc Kupały 2024. Kiedy odbędzie się święto magii i ognia?

Noc Kupały 2024. Kiedy odbędzie się święto magii i ognia?